Η παραγωγή του εργοστασίου της Kia στην Ευρώπη ξεπέρασε το ορόσημο των 4 εκατομμυρίων μονάδων

Σε μόλις 15 χρόνια, το εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας στη Žilina της Σλοβακίας έχει κατασκευάσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα Kia

– Η Kia Σλοβακίας συνεχίζει να αποτελεί το εφαλτήριο για την κάλυψη της αυξανόμενης παρουσίας της Kia στην Ευρώπη

Oι διακεκριμένες και αποδοτικές εγκαταστάσεις καθίστανται αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής

 

Το βραβευμένο εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Σλοβακία σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας ξεπερνώντας τα τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το υπ’ αριθμόν 4.000.000 αυτοκίνητο ήταν ένα Kia Sportage.

Η ευρωπαϊκή βάση της Kia κοντά στη Žilina της Σλοβακίας, ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή της το 2006 και λειτούργησε ως εφαλτήριο για την επέκταση της Kia σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Kia Σλοβακίας ήταν εκδόσεις της γκάμας του Kia Ceed – μια σειρά μοντέλων που συνεχίζει να σχεδιάζεται, να κατασκευάζεται και να παράγεται στην Ευρώπη, ειδικά για να προσελκύσει τους ευρωπαίους πελάτες. Η γκάμα του Ceed παρουσιάστηκε και συνδυάστηκε με την κορυφαία επταετή εγγύηση της Kia ανατρέποντας τα δεδομένα απέναντι στον ανταγωνισμό της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η Kia Σλοβακίας κατασκεύασε το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο το 2012 και κάθε τρία χρόνια από τότε έχει προσθέσει εκατομμύρια οχήματα στην παραγωγή. Πλέον, 15 χρόνια αργότερα, τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων με δυνατότητα παραγωγής οκτώ διαφορετικών μοντέλων. Επί του παρόντος από αυτή τη γραμμή βγαίνει όλη η γκάμα του Ceed, η οποία αποτελείται από τις εκδόσεις Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed, καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις τόσο των Ceed Sportswagon όσο και των XCeed. Σε αυτό το εργοστάσιο κατασκευάζονται και οι τρεις γενιές του Sportage, συμπεριλαμβανομένων των ήπιων υβριδικών εκδόσεων «Ecodynamics +».

Ο Suk-Bong Kim, Πρόεδρος της Kia Σλοβακίας, έδωσε ένα μήνυμα εκτίμησης στο προσωπικό: «Χάρη στις προσπάθειες όλων των υπαλλήλων μας έχουμε επιτύχει αυτό το απίστευτο ορόσημο. Η Kia έχει από καιρό αναγνωριστεί για την εξαιρετική ποιότητα, αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και τεχνολογία, καθώς η επιτυχία των μοντέλων μας στην Ευρώπη αντικατοπτρίζει αυτά τα υψηλά πρότυπα».

Το εργοστάσιο είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα  – εξαγωγικά – στη Σλοβακία και με τη βοήθεια ρομπότ υψηλής τεχνολογίας απασχολεί 3.700 εργάτες. Μια πρόσφατη επένδυση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ επιτρέπει στο εργοστάσιο να παράγει και να συναρμολογεί νέους βενζινοκινητήρες ως απάντηση στις απαιτήσεις της αγοράς. Πλέον, η Kia θα κατασκευάζει κινητήρες βενζίνης μικρής χωρητικότητας, υψηλής απόδοσης, συμβατές με υβριδικά σε τρεις γραμμές παραγωγής, με την τέταρτη να είναι αφιερωμένη στον πρόσφατο κινητήρα ντίζελ 1.6 Smartstream.

Σχετικά με την Kia Corporation

Η Kia (www.kia.com) είναι μια παγκόσμια εταιρεία κινητικότητας με όραμα να δημιουργεί βιώσιμες λύσεις κινητικότητας για καταναλωτές, κοινότητες και κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Η Kia ιδρύθηκε το 1944 και για περισσότερα από 75 χρόνια παρέχει λύσεις κινητικότητας. Με 52.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, παρουσία σε περισσότερες από 190 αγορές και εγκαταστάσεις παραγωγής σε έξι χώρες, η εταιρεία πουλά σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Η Kia ηγείται της διάδοσης των εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και αναπτύσσει μια γκάμα υπηρεσιών κινητικότητας που συνεχώς διευρύνεται, ενθαρρύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τους καλύτερους τρόπους μετακίνησής τους. Το σλόγκαν της εταιρείας – «Movement that inspires» – αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Kia να εμπνέει τους καταναλωτές μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Kia Global Media Center στη διεύθυνση

www.kianewscenter.com

 

Σχετικές εικόνες: