Αναζήτηση

Register

home-2

Η έναρξη της έκθεσης "Αυτοκίνηση"

Η έκθεση "Αυτοκίνηση" ξεκίνησε την πορεία της τον Σεπτέμβριο του 1983, με τον τίτλο "Σαλόνι Αυτοκινήτου". Το "Σαλόνι Αυτοκινήτου". πραγματοποιείται κάθε χρόνο και φιλοξενείται στο Parking του Ολυμπιακού Σταδίου από το 1983 έως το 1986 και κατόπιν στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ για 10 χρόνια έως το 1996. Ο κ. Άρης Γαλανόπουλος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της έκθεσης διοργανώνει την έκθεση με απόλυτη ευθύνη και ευρεία αποδοχή τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το κοινό.

Το 1996 ο τίτλος της έκθεσης αλλάζει από "Σαλόνι Αυτοκινήτου" σε "Αυτοκίνηση" και πραγματοποιείται πλέον κάθε 2 χρόνια τα ζυγά έτη, καθώς ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσωπειών πραγματοποιεί τα μονά χρόνια την "Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου".

Η έκθεση "Αυτοκίνηση" γίνεται θεσμός τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για το κοινό που την επισκέπτεται. Παρά τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, οι εισαγωγείς αντιπρόσωποι εμπιστεύονται σταθερά την έκθεση για την προβολή τους και το κοινό ανταποδίδει τα μέγιστα με την ανταπόκριση του, καθώς οι εκθέσεις αυτοκινήτου έχουν τον υψηλότερο δείκτη επισκεψιμότητας από όλες τις εκθέσεις στην ελληνική επικράτεια.

 

 

profil2

Μια νέα σελίδα στην έκθεση "Αυτοκίνηση"

Το 2014 οι πωλήσεις του αυτοκινήτου σημειώνουν άνοδο της τάξεως του 22%. Η έκθεση "Αυτοκίνηση 2014" έρχεται με νέα ταυτότητα εν μέσω ενός κλίματος αισιοδοξίας στην αγορά. Η έκθεση πλέον διοργανώνεται από κοινού με την εταιρεία "Be Best" Ε.Χαραλάμπους - Γ. Χρυσοσπάθης & Σια Ο.Ε., καταξιωμένη στον χώρο των εκθέσεων και της προώθησης πωλήσεων. Στην έκθεση κάνουν πρεμιέρα στην ελληνική αγορά τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων απευθείας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού. Επιπλέον, πραγματοποιείται ένα νέο άνοιγμα στον κλάδο της συντήρησης και φροντίδας του αυτοκινήτου και των αξεσουάρ, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο την πιο ολοκληρωμένη έκθεση στον κλάδο του αυτοκινήτου, που θυμίζει παλιές καλές εποχές.

Η αγορά ανταποκρίνεται θετικά και είναι γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια στην έκθεση συμμετέχει η πλειοψηφία των εισαγωγέων αντιπροσώπων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Μετά από την καθολική αναγνώριση της έκθεσης "Αυτοκίνηση 2014", η έκθεση "Αυτοκίνηση FISIKON 2015", έρχεται να εδραιώσει και να αναβαθμίσει τον εκθεσιακό αυτό θεσμό. Η ανταπόκριση του κοινού ξεπερνάει κάθε προσδοκία, με 68.000 επισκέπτες να τιμούν την έκθεση με την παρουσία τους, πραγματοποιώντας πάνω από 6.500 test drives.

 

 

profil32.jpg

Η έκθεση "Αυτοκίνηση FISIKON 2016"

Η έκθεση "Αυτοκίνηση FISIKON 2016" αποτέλεσε έναν ακόμα σταθμό στην ιστορία της έκθεσης, καθώς οι μέχρι τότε διοργανώτριες εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις με την εταιρία Expa - Εκθέσεις Συνέδρια, έχοντας ως βασικό γνώμονα τη μεγαλύτερη επιτυχία της έκθεσης σε όλους τους τομείς. Πράγματι, η "Αυτοκίνηση FISIKON 2016", η οποία έλαβε χώρα από τις 22 έως και τις 30 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποίησε ρεκόρ επισκεπτών με περισσότερους από 77.000 φίλους των 4 τροχών να γεμίζουν τους χώρους του Ολυμπιακού Ακίνητου Ξιφασκίας στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο. Ο αριθμός αυτός απέδειξε πως οι συνέπειες από την οικονομική κρίση και οι δυσκολίες, δεν στάθηκαν ικανές να μειώσουν την προσέλευση των επισκεπτών στην Έκθεση Αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση FISIKON 2016” και δεν την εμπόδισαν να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για μία ακόμη χρονιά.

 

 


Αυτοκίνηση FISIKON 2017

Παρά την οικονομική κρίση, το αυτοκίνητο και η τεχνολογία διαρκώς εξελίσσεται, νέα μοντέλα αυτοκινήτων κυκλοφορούν στην αγορά και ο κόσμος ζητά την ενημέρωση και την πληροφόρηση. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τρεις καταξιωμένες εκθεσιακές εταιρείες με έμπειρα στελέχη, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη συνδιοργάνωση της μοναδικής έκθεσης αυτοκινήτου για το 2017, ώστε να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων και φυσικά στις προσδοκίες των χιλιάδων επισκεπτών.

Στον απόηχο του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (14 - 25 Νοεμβρίου 2017) τα νέα μοντέλα της αγοράς πραγματοποίησαν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στην έκθεση "Αυτοκίνηση FISIKON 2017", με την συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφία των εισαγωγέων-αντιπροσώπων των δημοφιλέστερων αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου, σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση.Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά σε μια μεγάλη έκθεση που του δίνει την δυνατότητα να δει από κοντά όλα τα νέα μοντέλα από τις κορυφαίες αντιπροσωπείες αυτοκινήτου, ακόμα και να κάνει δωρεάν Test Drive στα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν και οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 82.000.

 

 

Αυτοκίνηση EKO 2018

Η "Αυτοκίνηση EKO 2018", η μοναδική ετήσια έκθεση θεσμός για την Ελληνική αγορά, που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων εισαγωγέων αλλά και των επισκεπτών θα πραγματοποιηθεί στο πρώην ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ) 10 - 18 Νοεμβρίου 2018. Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί στα περίπτερα των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων θα παρουσιαστούν και όλα τα καινούργια μοντέλα που αποκαλύφθηκαν στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης καθώς και όσα πρόκειται να κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου).

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής οικονομίας το 2018 είναι η ισχυρή ανοδική τάση που καταγράφεται στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Το πρώτο τρίμηνο του 2018, ο όγκος των πωλήσεων των αυτοκινήτων που πήραν πινακίδες κυκλοφορίας για πρώτη φορά, αυξήθηκε κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Την "Αυτοκίνηση 2018" αγκαλιάζουν οι Έλληνες Εισαγωγείς – Αντιπρόσωποι (μέλη του Σ.Ε.Α.Α.). Είναι δε σημείο αναφοράς σε ετήσια βάση για τον κλάδο του αυτοκινήτου, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες που αγαπούν το αυτοκίνητο και θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση αναβαθμίζει τον εκθεσιακό θεσμό και οι επισκέπτες στην περσινή έκθεση ξεπέρασαν τους 82.000. Σας περιμένουμε για μια ακόμα χρονιά σε μια γιορτή για τους φίλους που αγαπούν το αυτοκίνητο και θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις νέες τεχνολογίες και εξελίξεις στον κλάδο!


Αυτοκίνηση Anytime 2019

Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime, έκθεση ορόσημο του κλάδου του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Νοεμβρίου 2019, όπου όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα λάβει χώρα στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού (αίθουσα ξιφασκίας).

Πρόκειται για την έκθεση που αποτελεί την ισχυρότερη και πλέον εξειδικευμένη στον κλάδο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα με διεθνή πρότυπα. Στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019 αναμένεται να παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τον τομέα της μηχανοκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας σε όλους τους επισκέπτες πλήρη ενημέρωση σχετικά με την αγορά του αυτοκινήτου.

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τη συμμετοχή των μεγαλυτέρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο aftermarket του αυτοκινήτου, θα εκτίθενται ανταλλακτικά και αξεσουάρ, προϊόντα εξοπλισμού συνεργείων και συντήρησης αυτοκινήτων, ελαστικά και ειδικά προϊόντα για τη βελτίωση του αυτοκινήτου σας καθώς και λιπαντικά. Η μεγάλη επιτυχία της περυσινής έκθεσης με την προσθήκη της εκθεσιακής τέντας ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και αυξάνει και τις συμμετοχές και τις προσδοκίες όλων μας.Αυτοκίνηση 2021

Η Αυτοκίνηση 2021, εμπλουτίζεται, αναπτύσσεται και αλλάζει στέγη. Η μοναδική έκθεση αυτοκινήτου, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 31 Οκτωβρίου, στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της Αθήνας, Metropolitan expo.  

Στόχος της διοργάνωσης είναι να υποδεχτεί πάνω από 120.000 επισκέπτες και να αναδείξει την Ελλάδα σε ένα future innovative hub οχημάτων. Μεγάλες εταιρείες του κλάδου, λάτρεις του αυτοκινήτου και φυσικά επαγγελματίες επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μία μοναδική avant-garde εμπειρία. Ηλεκτροκίνηση, εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, αυτόνομη οδήγηση, πρωτότυπα οχήματα, τεχνολογίες του μέλλοντος, έξυπνες πόλεις, οικολογική μετακίνηση, όλες οι εξελίξεις του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και μια ολιστική προσέγγιση της κινητικότητας θα αποτελέσουν μέρος των θεματικών που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της Αυτοκίνησης 2021.

Ο υπερσύγχρονος χώρος που θα φιλοξενηθεί η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε μεγάλο αριθμό εταιρειών του κλάδου με την εγκατάσταση θεματικών περιπτέρων, ενώ θα παρέχεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα προγραμματισμένων συναντήσεων, ώστε να διευρύνουν το φάσμα των συνεργασιών τους. Η παράλληλη διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου με διακεκριμένους ομιλητές, στελεχών της βιομηχανίας του αυτοκινήτου καθώς επίσης και η διεξαγωγή ημερίδων – παρουσιάσεων και φυσικά test drives σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες εκθέτες θα παίξουν κομβικό ρόλο στη διεξαγωγή της Αυτοκίνησης 2021.

Η μετακίνηση, η εξέλιξή της, η προοπτική της στο μέλλον, η σύνδεσή της με την οικονομία και την οικολογία αποτελεί έμπνευση και πάθος για την ομάδα της Αυτοκίνησης expo.ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Latest News